Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участват в церемонията по издигане на националното знаме

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участват в церемонията по издигане на националното знаме
Коментари Харесай

Започна церемонията по издигане на националното знаме /На живо/

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участват в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния боец в София, където ще отдадат респект пред паметта на починалите за свободата на България.

На церемонията участват още министърът на отбраната Драгомир Заков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили.

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ в столицата стартира отбелязването на Трети март - денят на Освобождението на България. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

От 18.30 часа на площад „ Народно заседание “ ще се организира тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В 18.40 часа президентът ще произнесе слово. В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР